OVER DE BIJBEL

DE BIJBEL

 

De Bijbel is een mysterieus boek en niet zo gemakkelijk om te lezen.

Het is een boek dat uit vele boeken bestaat, geschreven in een taal die de sporen van de ouderdom draagt en zich situeert in een tijd, omgeving en cultuur die niet de onze is. De Bijbel reikt verhalen, wonderverhalen, psalmen, spreuken, liederen, en nog andere tekstvormen aan die vaak elk om een andere leesbril vragen.

Het is meer dan een verhaal.

In de Bijbel is de mens op weg, alleen of samen met anderen. De mens is er in vreugde of verdriet, dankbaar of ondankbaar, vol hoop of in wanhoop, in eenzaamheid, het juiste spoor bijster, in de dood of in het leven.
De mens altijd maar op weg, zoekend en hunkerend naar die goddelijke liefde die het leven glans geeft.

Het is door te lezen en te herlezen van de teksten dat men in de Bijbel deze rijkdom van het leven zal ontdekken. Leeservaring kunt u samen met de parochiegemeenschappen opdoen tijdens de vieringen. We nodigen er u dan ook graag voor uit! (vieringen binnen de Pastorale Eenheid klik hier) 

 

Je wil je Bijbelse kennis verdiepen? Of je wil kennismaken met enkele Bijbelse profetische teksten?
Dan ben je welkom in het Leerhuis!

klik hier voor meer info

 

 

In het boek

'De bijbel: een (g)oude(n) gids, Bijbelse antwoorden op menselijke vragen'

trachten de auteurs, Hans Ausloos en Bénédicte Lemmelijn wegwijzers aan te reiken voor onze omgang met de bijbel. Dit boek wordt uitgegeven bij Acco Leuven/Den Haag en is beslist een aanrader! 

bijbel.net

website van de Katholieke Bijbelstichting

Logo Pomegranate Bijbel App De belangrijkste Nederlandstalige Bijbelvertalingen zijn ook beschikbaar in een applicatie of app voor de iPad en iPhone. De applicatie maakt deel uit van het internationale bijbelapplicatieplatform Pomegranate. De uitgaven zijn beschikbaar in de Applestore. De recentste ontwikkelingen van de Nederlandse versie van de bijbelapp is te volgen via twitter.