ZIEKENZALVING

'Bij zonsondergang brachten allen hun zieken, die aan allerlei kwalen leden, naar Hem toe. Hij legde hun één voor één de handen op en genas hen' (Lucas 4,40)

714-ziekenzalving

Een ziekenzalving kan worden aangevraagd aan de pastoor of de diaken.
Naar aanleiding van de Nationale Ziekendag is er een eucharistie met ziekenzalving in de kerk van de Heilige Kruisverheffing in de maand oktober.
In de parochiekerk van Sint-Thomas van Kantelberg is er een ziekenzalving om de twee jaar in november.

We willen uw bijzondere aandacht vragen voor eenzaamheid bij langdurig zieken en hoog bejaarden. Daarom roepen we iedereen op om eens opnieuw contact op te nemen met een een zieke of bejaarde buur, een familielid, een oud-collega, een vriend, een kennis. Op die manier kunnen we met z'n allen een enorme beweging vormen tegen eenzaamheid. Tijd maken voor mekaar is een positieve zaak voor beide partijen!

Binnen de Pastorale Eenheid zijn vrijwilligers actief in de werkgroep zieken- en bejaardenzorg. Ziekenbezoek staat centraal in hun werking, maar ook andere activiteiten maken er deel van uit. Klik hier voor meer informatie.