DIACONIE

'Ik had honger en gij hebt Mij te eten gegeven, Ik had dorst en gij hebt Mij te drinken gegeven, Ik was vreemdeling en gij hebt Mij opgenomen. Ik was naakt en gij hebt Mij gekleed, Ik was ziek en gij hebt Mij bezocht, Ik zat in de gevangenis en gij zijt tot Mij gekomen' 

(Matteus 25, 35-36) 

  
Dat geloven een 'werkwoord' is, zult u al hebben gemerkt op deze website van de Pastorale Eenheid Sint-Kruis.
Het stemt vreugdevol om te zien hoeveel mannen en vrouwen van onze parochies hun christelijk engagement daadwerkelijk waarmaken in diakonie. Ze stellen zich dienstbaar op en bieden hulp aan wie het moeilijk heeft, ze zijn bekommerd om hun medemens. Sommigen sluiten aan om mee te werken in één van de werkgroepen diaconie van de Pastorale Eenheid. Ook uw helpende hand is hier welkom! Neem gerust contact op met één van de medewerkers.

 

WERKGROEPEN DIACONIE
WELZIJNSZORG & BROEDERLIJK DELEN HK Vanparys  Maria Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  ST De Smet Nicole Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
ZIEKEN- EN BEJAARDENZORG HK Vandevoorde Agnes Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 SAMANA ST De Cuyper Hedwin 0496 15 15 53
  HK Verschoote  Marie-Jeanne  
  HK Vandevoorde  Agnes Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
OECUMENE SLEAFORD HK Feys Myriam
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
VRIENDEN VAN LOURDES PE Vandamme Erna  
SINT VINCENTIUSVERENIGING PE Vandenbroeke Dina  
    Hollevoet Antoon Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
RECEPTIE TEAM HK Vervisch Chantal Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Verschenen artikel Kerk en Leven SLEAFORD 2019