+12 Jongeren

 
paus-en-jongerenZin geven aan het leven is niet eenvoudig. Het is een moeilijke zoektocht, zowel voor jong als oud. De vraag naar zingeving is ook van alle tijden, tegelijk eeuwenoud èn brandend actueel.
 
Kiezen voor een leven als christen zal je, in die zoektocht naar zingeving, beslist op weg helpen. Een christelijk engagement geeft vertrouwen en geloof in het leven. Het vraagt inzet maar is echt de moeite waard!
 
Wil je in de Pastorale Eenheid Sint-Kruis kennismaken met de diakonie, catechese of de liturgie?
Of misschien wil je wel met iets nieuws starten, een praatgroep of werken rond een thema, een schrijfactie voor Amnesty of naar een gevangene of  ... ?
 
Neem gerust contact op met de pastoor, één van de diakens, de parochieasssistente of één van onze medewerkers en vertel ons je ideeën.
  
Uiteraard willen we jou ook graag ontmoeten in onze vieringen.
 
 
Je bent altijd welkom!
 

 

Grapje - mopje - fopje - raadseltje

 

Liesje heeft moeite met de lessen over het ontstaan van de mens. De leerkracht godsdienst en de leerkracht natuurwetenschappen spreken elkaar tegen.

Verward vraagt ze uitleg aan haar moeder. Die zegt dat de mens geschapen is door God en dat we allemaal nakomelingen zijn van Adam en Eva.

Niet helemaal overtuigd stelt ze dezelfde vraag aan haar vader. Deze legt de evolutieleer van Darwin uit. We stammen af van de apen!

Nu is Liesje helemaal de kluts kwijt en met een gevoel van kwaadheid gaat ze terug naar haar moeder en roept "ZELFS JULLIE ZEGGEN NIET HETZELFDE!!! Hoe is de mens nu echt op de wereld gekomen? Jij zegt van Adam en Eva en papa zegt dat we afstammen van de apen. Hoe zit het nu echt?"

Haar moeder fronst de wenkbrauwen en ze zegt:

"Natuurlijk vertelt je vader dat! Hij heeft het over ZIJN kant van de familie!"

knipoogje

 

Ken jij een mopje of raadseltje of ... (iets wat een glimlach op je gezicht tovert) 

EN dat op één of andere manier met "geloof" te maken heeft?

Graag mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wie weet verschijnt je mopje op deze site!