Jongeren en engagement

 
paus-en-jongerenZin geven aan het leven is niet eenvoudig. Het is een moeilijke zoektocht, zowel voor jong als oud. De vraag naar zingeving is ook van alle tijden, tegelijk eeuwenoud èn brandend actueel.
 
Maar kiezen voor een leven als christen, zal je in deze zoektocht beslist op weg helpen. Een christelijk engagement geeft vertrouwen en geloof in het leven. Het vraagt inzet maar is echt de moeite waard!
 
Misschien wil je in de Pastorale Eenheid Sint-Kruis kennismaken met de diakonie, catechese of de liturgie. Neem gerust contact op met de pastoor of één van de medewerkers.
  
Uiteraard willen we ook jou graag ontmoeten in onze vieringen. Je bent er altijd welkom!
 

 

Interessante websites:

 

 

Checkpoint Tv brengt reportages over interessante thema's voor jongeren.

IJD logo 

 

IJD: jongerenpastoraal Vlaanderen, afdeling Brugge

Braambos 

 

Braambos is een programma van de katholieke Televisie en Radio-Omroep (KTRO vzw) Braambos is te beluisteren op Radio 1 en Canvas  op zondag.

 

Samuel, levenskeuzes vanuit gebed

 

Taizé
Wereldjongerendagen Rio 2013

 

Nabbi, website voor kinderen

Bamweb, website voor misdienaars en acolieten

Elisabeth

 

Elisabeth is een interactieve website over pastorale zorg, in de eerste plaats binnen zorg- en welzijnsvoorzieningen. Elisabeth wil een internetforum creëren, zowel voor pastores als voor anderen die in aanraking komen met pastorale zorg (patiënten / cliënten / bewoners, familieleden, andere zorgverleners, beleidsverantwoordelijken ...). Beide groepen kunnen hier informatie vinden en aan de pastores wordt ook een interactief gedeelte aangeboden waarop ze ervaringen kunnen uitwisselen.
 
 
KCV Jongeren is onderdeel van de Katholieke Charismatische Vernieuwing in Vlaanderen. Op een hedendaagse manier tracht KCV jonge mensen te bereiken om de Boodschap van Jezus Christus mee te geven.
Centrum voor religieuze kunst en cultuur
Is een expertisecentrum voor religieus erfgoed in Vlaanderen en Brussel