HEEMKUNDIGE KRING

De werkgroep Heemkunde Sint-Kruis (WHSK) maakt deel uit de heemkundige kring Brugs Ommeland.  De Werkgroep Heemkunde Sint-Kruis verricht heemkundig, volkskundig en geschiedkundig onderzoek over de Brugse deelgemeente Sint-Kruis en Vivenkapelle dat ooit integraal van Sint-Kruis deel uitmaakte. De Werkgroep is dus geïnteresseerd in alles wat te maken heeft met het roerend en onroerend erfgoed van Sint-Kruis. We verwijzen u graag naar de website van de werkgroep Heemkunde Sint-Kruis voor meer informatie. Op deze website van de Pastorale Eenheid Sint-Kruis kwamen de rubrieken 'archief overledenen' en 'religieuze gemeenschappen' tot stand dankzij de medewerking van Johan Duyck, actief lid van de werkgroep Heemkunde Sint-Kruis.

Webiste van de Werkgroep Heemkunde Sint-Kruis: klik hier
Website van de Heemkundige Kring Brugs Ommeland: klik hier

RONDLEIDING IN DE BRUGSE BLOEDKAPEL

bloedkapel

Zaterdag 7 maart van 14.00 tot 16.30 uur
Rondleiding in de Brugse Bloedkapel, aangrenzende Ivo-kapel, nieuw ingericht Bloedmuseum en  tuintje achter de Bloedkapel.
De deskundige gidsen zijn Benoit Kervyn en Leentje Guns (restauratie-architect).
De deelnemersprijs is 7 euro per persoon (incl. toegang museum)
Verzamelen om 14.00 uur aan de ingang van de Bloedkapel.
Warm aanbevolen voor wie nog vrij is en interesse heeft!

Organisatie: Johan Duyck, Brugs Ommeland

WO I - WANDELTOCHTEN IN SINT-KRUIS

In de periode van mei tot en met september 2015 organiseert Heemkunde Sint-Kruis, de lokale afdeling van de heemkundige kring Brugs Ommeland, voor groepen of verenigingen geleide WO I – wandeltochten op de twee begraafplaatsen van Sint-Kruis.

Zowel op het kerkhof rond de kerk als op de nieuwe begraafplaats in de Pastorieweg verwijzen meerdere graven naar Bruggelingen die een band hadden met WO I, ofwel als gouverneur, burgemeester, gevechtspiloot, militair of verzetsstrijder. Hun verhalen zijn boeiende getuigenissen van stadsgenoten van alle rangen en standen.

Afspraken voor een rondleiding gebeuren bij voorkeur via het email-adres van gids Johan Duyck: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch na 19.00 uur op het nummer 050 358818